Badspeelgoed voor kinderen van 1 jaar

Alle babies en kinderen vinden het heerlijk om in bad te gaan. En vanaf 1 jaar is het helemaal feest, want dan kunnen de meeste kinderen zitten. Badspeelgoed voor kinderen van 1 jaar is er dan ook genoeg. Maar waar moet je aan denken?

Vergeet jaar 1 in bad niet
Ook als babies nog niet kunnen zitten kunnen ze al heerlijk in bad. De nek zwembad of float ring is de ideale oplossing om de kleine kids van een paar maanden al heerlijk te laten spartelen en spetteren. Het lijkt wat akelig, maar je zult al snel zien dat ze er van genieten en vaak met de benen alle kanten op spartelen. Goed om zo te werken aan een comfortabel gevoel bij water en in bad gaan.

Badspeelgoed bij 1 jaar: zittende kinderen
Als ze kunnen zitten wordt het pas echt leuk. Want los van het gespetter zijn er dan al wat meer mogelijkheden voor spelenderwijs spetteren en spatteren. Om te beginnen zijn er verschillende leuke badstoelen of badringen. Zie bijvoorbeeld die van vTech. Deze badstoelen hebben meerdere functies: natuurlijk helpt het de kleinste kids goed rechtop te blijven zitten (tip: soms even een handdoek oprollen en achter de rug plaatsen) maar hebben de leuke vormpjes, dieren en cijfers die vaak kunnen bewegen, draaien en geluid maken ook een een educatieve functie.

Ander badspeelgoed voor jaar 1: vastpakken en vertrouwd raken
Verder staat het eerste jaar vooral in het teken van een feestje maken in bad, en vertrouwd raken met water. Vergeet niet dat alles nog in de mond gestopt wordt, dus pas het badspeelgoed daarop aan. Je kunt denken aan foam letters, bad boekjes die lekker knisperen of eenvoudige kleurrijke diertjes (zonder gaatjes!).