Badspeelgoed voor kinderen van 4 jaar

Worden je kinderen al iets ouder? Dan willen ze waarschijnlijk net iets meer uitdaging. En dat kan op veel manieren!

Leren en ontwikkelen
De foam letters, cijfers en puzzels blijven altijd leuk. Omdat ze op school ook bezig zijn met letters, tellen en kleuren zul je zien dat ze alle kanten uit kunnen met dit speelgoed. Hun eigen naam ‘schrijven’ in het bad, alle cijfers op volgorde leggen, etcetera.

Ook de sets van Edushape zijn erg leuk. Complete sets met een thema, bijvoorbeeld jungle, waar hele werelden mee gemaakt kunnen worden!

Actie in bad!
Soms mag er wel wat meer actie in het speelgoed zitten. Knikkerbanen en waterbanen zijn erg leuk badspeelgoed en vragen bovendien veel behendigheid van kinderen. Hoe moet je de baan zo maken dat het balletje mooi naar beneden rolt? Hoe stroomt het water het mooiste naar beneden?

Verder is al het badspeelgoed dat flink kan spuiten natuurlijk erg leuk. Denk bijvoorbeeld eens aan een brandweerman van Yookidoo of Brandweerman Sam met zijn boot. Ook een goede sproeifontein mag niet ontbreken. 

En ook een vishengel van Munchkin mag natuurlijk niet ontbreken.

Fantasie en eigen invulling
Maar laat vooral ook de eigen fantasie eens de loop. Is er ‘normaal’ speelgoed dat een keertje mee het bad in kan? Een vergiet, een (plastic) kopje uit het speelkeukentje of een paar blokken duplo? Soms maken juist de gewone dingen het heel bijzonder. En vergeet dan ook een gewone duikbril (de Decathlon heeft ze al voor 3 euro) niet; zo voelt ieder waterratje zich een echte zwemmer! En als een kleurtje mag: de Kruidvat heeft hele leuke kindershampoo – fel roze en blauw! Zo maakt iedereen een echte smurfensoep of prinsessenbad!

PS Voor de papa’s en zoontjes: heb je de (nep) scheerset voor kinderen al gezien (van SES)?