Badspeelgoed voor baby’s: 5 tips in 2022!

Vanaf het moment dat een baby ongeveer zes maanden is wordt het leuk om speelgoed voor in bad te gaan gebruiken. Veel baby’s kunnen vanaf dat moment zitten, ontwikkelen hun motoriek om zaken vast te pakken en en hebben meer controle over hun kleine handjes en hun hoofd.

De leukste bad speeltjes voor baby’s

Maar met welk badspeelgoed kun je starten bij baby’s? Hieronder zetten we vijf tips op een rijtje met badspeeltjes die voldoen aan een paar eisen: ze zijn veilig, zacht, goed vast te pakken en kleurrijk en zullen niet gaan schimmelen en geen bacterieën verzamelen.

 1. Foamen letters en cijfers
 2. De foamen letters en cijfers staan om twee redenen in onze top 5: door het type materiaal en de kleuren. Het zachte materiaal maakt dat ze vriendelijk zijn om vast te pakken en dat het geen pijn doet om in de mond te nemen. De kleuren prikkelen jouw baby om naar de letters en cijfers in het badje te grijpen en ze vast te pakken. 

 3. Het baby badboekje
 4. Een badboekje is een leuke andere manier om te starten met spelen in bad. Een boekje dat zacht is, goed vastgepakt en geknepen kan worden en bovendien mooie kleurrijke beelden bevat. 

 5. Badeendjes zijn zooo 2021
 6. Badspeelgoed Tikiri - schildpadDe tijd van badeentjes is voorbij. Ken je de leuke speeltjes van Tikiri al? Het zijn prachtige, vriendelijke dieren in verschillende series. Maar belangrijker: ze zijn erg kindvriendelijk. Doordat er geen gaatjes in zitten blijft er ook geen water achter en hoef je niet bang te zijn voor schimmels of bacterieen. Kijk bijvoorbeeld de Tikiri schildpad uit de serie My First Ocean Buddies. Dit diertje is zeer geschikt om in bad mee te spelen. Een lief belletje klinkt bovendien als je het de schildpad schudt. 

 7. Bakkjes, emmertjes en vissen
 8. Badspeelgoed SES vissen

  Eigenlijk kun je hiervoor bijna alle bakjes gebruiken. Laat er water inlopen, laat het er weer uit lopen, stapel ze op elkaar. Als ze maar kleurrijk zijn en wat water kunnen opvangen is het voor de meeste baby’s al een succes. Hiernaast zie je de leuke kleurrijke vissen van SES die stapelbaar en ook op latere leeftijd nog leuk zijn. 

 9. Mama’s en papa’s
 10. Niet vergeten: mama’s en papa’s zijn eigenlijk het leukste speelgoed om mee te spelen! Ga eens lekker samen in bad of de douche en zie hoe leuk jouw baby het vindt om samen te badderen en te spetteren. De meest simpele dingen als een voet in het water laten vallen, druppels op de borst laten vallen, een bakje water leeg laten lopen; allemaal grote avonturen voor die kleine van jou! 

  Veel spetterplezier!

   

  Badspeelgoed voor baby's uit onze shop