Het leukste badspeelgoed voor jouw peuter

Met welk badspeelgoed houd je jouw peuter nu bezig? Waarmee voorkom je de grootste bommetjes van jouw peuter en zorg je dat ze heerlijk spelen in bad? We zetten zes leuke badspeelgoed tips voor peuters op een rijtje.

 1. Foamen letters en cijfers
 2. Jouw peuter is de tijd van de badeendjes misschien voorbij. Maar kleuren, patronen en voor sommige oudere peuters (van 4 jaar) zijn letters en cijfers al interessant. “Dit is de letter van mama!”. De sets foamen letters en cijfers zijn een belangrijke klassieker. De kleurrijke sets van cijfers en letters laten jouw peuter leuke verzamelingen op de badmuur maken van dezelfde kleur, letters, misschien al de letters van papa of mama. Deze mag dus niet ontbreken.

 3. Yookidoo FunElefun – vrolijke olifant
 4. De FunElefun van Yookidoo laat jouw peuter experimenteren met water. Met de leuke aansluitstukjes – die je makkelijk opbergt in het hoofd van de olifant – laat je peuter het water stromen, het rad draaien, spuiten uit de sproeier. Je sluit ze makkelijk aan op de slurf van de olifant en hebt iedere keer een ander effect! 

 5. De Do-Re-Mi dolfijnen van Tomy
 6. Is jouw peuter muzikaal? Houdt jouw peuter van ‘puzzelen’ en kleur? Dan zijn de dolfijnen van Tomy een hele leuke. Iedere dolfijn maakt zijn eigen geluid wanneer je er op tikt. Verbind ze met elkaar, tik ze allemaal aan en maak zo je eigen melodie en muziek. Dat is nog eens gezellig in bad!

 7. Het Nuby-badboekje
 8. Zeker voor de jongere peuters mag deze niet ontbreken. Want wanneer mag je nou een boekje mee in bad nemen? Dit boekje heeft nog een leuk verhaaltje ook en kun je blijven lezen!

 9. Lekker bellen blazen in bad
 10. Natuurlijk moet er genoeg shampoo of schuim in bad zitten, maar dan wordt het een feest. Bellen blazen kun je natuurlijk ook door een rondje te maken met je vingers, maar de hippe bellenblaasset van Boon maakt het wel heel makkelijk en tof. Hiermee maak je allerlei soorten vormen bellen! 

 11. Laat je peuter lekker zelf kiezen
 12. Je kent het wel: dat wat geen speelgoed is is het leukste om mee te spelen! Dat geldt ook vaak voor in bad. Misschien mag jouw peuter iets uitkiezen uit de keuken, of het normale speelgoed dat in bad kan? Het kan zo simpel zijn als een vergiet, een (speelgoed) koffiekopje of (geheime tip) de eigen knuffel die misschien ook eens nodig in bad moet. Kan jouw peuter hem een goede wasbeurt geven? 

  Veel plezier met badderen met jouw peuter!